Зала Царства Свідків Єгови

Свідки Єгови? Справді‚ так вони називають себе. Це описова назва‚ яка вказує‚ що вони свідчать про Єгову‚ його божественність і його наміри. «Бог»‚ «Господь»‚ «Творець» — це титули‚ такі‚ як «президент»‚ «цар»‚ «генерал»‚ з якими можна звертатись до декількох різних осіб. Однак Єгова — це особисте ім’я‚ котре стосується всемогутнього Бога і Творця всесвіту. У Вихід 15:3 записано: «Господь — Муж війни‚ ЄГОВА — Йому Ймення!»

Ім’я Єгова (або Ягве‚ як його вживає переклад Хоменка і деякі філологи) з’являється в оригіналі близько 7000 разів. Переважно переклади Біблії не вживають його в такій формі‚ а замінюють на «Бог» або «Господь». Однак навіть у таких Бібліях можна побачити‚ де оригінальний єврейський текст вживає ім’я Єгова‚ оскільки слова‚ які використовувалися для заміни‚ написані великими та малими заголовними буквами‚ наприклад‚ Бог‚ Господь. Кілька сучасних перекладів таки вживає ім’я Єгова або Ягве. Отже‚ в «Перекладі нового світу» в Ісаї 42:8 читаємо: «Я Єгова. Це моє ім’я».

СВІДКИ ЄГОВИ бажають‚ щоб ви ближче познайомилися з ними. Можливо‚ вони є серед ваших сусідів‚ співробітників або ви зустрічаєте їх‚ займаючись щоденними справами. Ви‚ мабуть‚ бачили‚ як вони пропонують журнали перехожим на вулиці‚ або‚ може‚ мали коротку розмову з ними біля своїх дверей.

Справді‚ Свідки Єгови цікавляться вами та їм не байдуже ваше благополуччя. Вони хочуть бути вашими друзями і розказати вам більше про себе‚ про свої переконання й організацію‚ про те‚ що вони думають про людей і про світ‚ в якому ми живемо. Задля цього вони підготували для вас цю брошуру.

З багатьох поглядів Свідки Єгови нічим не відрізняються від інших. Їх турбують економічні‚ фізичні та емоційні проблеми. Часом вони помиляються‚ оскільки не є досконалими‚ безпомилковими або непогрішними. Проте власний досвід та ретельне вивчення Біблії допомагають їм усвідомити‚ як робити необхідні зміни. Вони присвятили себе Богові‚ щоб чинити його волю‚ і стараються діяти згідно із своїм присвяченням. У всьому‚ що роблять‚ вони шукають керівництва Божого Слова і Його святого духу.

Для них надзвичайно важливо‚ щоб їхні переконання ґрунтувалися на Біблії‚ а не просто на людських припущеннях або релігійних віровченнях. Вони дотримуються погляду‚ який висловив апостол Павло‚ будучи під натхненням: «Бог правдивий‚ а кожна людина неправдива» (Римлян 3:4‚ Огієнко‚ 1990*). Коли йдеться про вчення‚ що висуваються як біблійна правда‚ вони точно наслідують принцип‚ за яким діяли верійці‚ почувши проповідь апостола Павла: «[Вони] слова прийняли з повним запалом‚ і Писання досліджували день–у–день‚ чи так воно є» (Дії 17:11). Свідки Єгови переконані‚ що кожне релігійне вчення слід перевіряти за натхненим Святим Письмом‚ незважаючи на те‚ чи це їхнє вчення‚ чи когось іншого. Вони запрошують вас — вони заохочують вас — робити це у розмовах з ними.
0 
Відгуків: 0  Новий відгук Додано: 22-12-2011 12:17 msi  Зміни: 22-12-2011 12:23 msi
Ваш відгук:

1100
Ваш відгук буде можливо відкорегувати протягом 15 хвилин з моменту розміщення, якщо не встигнете відгук буде збережено як новий

Вибачте, але ми змушені запросити Вас вказати цифри які зображені на малюнку,
зареєстровані користувачі цей тест не проходять